3.was解析:最后的时间标志词, a moment ago应该 用一般过去时。 4.Do解析:主语是 nancy's brothers是复数,助动词 用DO。 5.them解析:本题考查人称代词用法,本代词作 put的宾语,用人称代词的宾格。代的是 books用复数 them glasses解析:本题考查不可数名词表个体时 要用单位名词,在表示复数时将单位名词变复数。 7. exciting, excited解析: exciting指(物或事件)让 人觉得兴奋; excited指(人)兴奋的 、阅读理解 In 1834. the clock tower in London was burned down People planned to buil d a new clock which would be the biggest and the best in the world So the clock had to be big and keep very good time. Several years later the tower was finished. The people put the big clock in the tower, and made it ring out for the first time on July 11 1859 In order to give the big clock a good name, people held a meeting Someone wanted to call it the Queen of Bells, and someone thought Victoria was good. At last
3. was 解析:最后的时间标志词,a moment ago 应该 用一般过去时。 4. Do 解析:主语是 nancy’s brothers 是复数,助动词 用 DO。 5. them 解析:本题考查人称代词用法,本代词作 put 的宾语,用人称代词的宾格。代的是 books 用复数 them. 6. glasses 解析:本题考查不可数名词表个体时, 要用单位名词,在表示复数时将单位名词变复数。 7. exciting, excited 解析:exciting 指(物或事件)让 人觉得兴奋;excited 指(人)兴奋的。 二、阅读理解 In 1834, the clock tower in London was burned down. People planned to buil d a new clock which would be the biggest and the best in the world. So the clock had to be big and keep very good time. Several years later the tower was finished. The people put the big clock in the tower, and made it ring out for the first time on July 11, 1859. In order to give the big clock a good name, people held a meeting. Someone wanted to call it the Queen of Bells , and someone thought Victoria was good . At last
a man named Benjamin Hall stood up. He was a big man Before he started to speak, someone shouted,"Why not call it Big Ben? Everybody laughed and agreed with h From then on. Big ben became its name. And it also became a famous building of London. People all over the world write to Big Ben. They even send bottles of oil to help keep Big Ben running Big Ben is not only a clock but also a dear friend of people (46. Big Ben's birthday is A.July11,1854 B July 11, 1834 C July 11 1859 D July 11 1852 (47. How did big Ben get its name? A. Benjamin hall gave it the name B. Big ben got its name because of a joke C. Big Ben got its name from the Queen of the UK D. Victoria gave it the name (48. Keep very good time" means A. have a good time B. show people the correct time C. keep running D. be made in time
a man named Benjamin Hall stood up. He was a big man. Before he started to speak, someone shouted, “Why not call it Big Ben?” Everybody laughed and agreed with him. From then on, Big Ben became its name. And it also became a famous building of London. People all over the world write to Big Ben. They even send bottles of oil to help keep Big Ben running. Big Ben is not only a clock but also a dear friend of people. ( ) 46. Big Ben’s birthday is __________. A. July 11, 1854 B. July 11, 1834 C. July 11 1859 D. July 11, 1852 ( ) 47. How did Big Ben get its name? A.Benjamin Hall gave it the name. B.Big Ben got its name because of a joke. C.Big Ben got its name from the Queen of the UK D.Victoria gave it the name. ( ) 48. “Keep very good time” means ___________ A.have a good time B.show people the correct time. C.keep running D.be made in time
(49. Which of the following is NoT true? A. People all over the world look upon Big Ben as their friends B. People all over the world even send oil to Big Ben C. People think big ben will reply their letters D. People think Big Ben is the biggest and the best clock in the world (50. Benjamin Hall is A. a man who built Big Ben B. a man who was al ways very funny C. the man who burnt down the old clock D. a man who attended the meeting which was held to make a name for the big clock 答案及解析。 1.C解析:本题从第一段最后一句便可得知答案 2.B解析:本题从第二段最后一句可推断出答案。 3.B解析:本题是推断意思的题目,是阅读理解题 中的难点。这类推断短语意思的题目要通读划线部分 整句及前后一句基本上就可以得出答案。前一句提到 人们希望这个钟应该是 biggest and the best',这与后 文的句子是对应的。Bg对应 biggest, Keep very good time与 the best对应。对 clock而言, the best就应该
( ) 49. Which of the following is NOT true? A.People all over the world look upon Big Ben as their friends. B.People all over the world even send oil to Big Ben. C.People think Big Ben will reply their letters. D.People think Big Ben is the biggest and the best clock in the world. ( ) 50. Benjamin Hall is ___________. A. a man who built Big Ben B. a man who was always very funny C.the man who burnt down the old clock D.a man who attended the meeting which was held to make a name for the big clock 答案及解析。 1. C 解析:本题从第一段最后一句便可得知答案。 2. B 解析:本题从第二段最后一句可推断出答案。 3. B 解析:本题是推断意思的题目,是阅读理解题 中的难点。这类推断短语意思的题目要通读划线部分 整句及前后一句基本上就可以得出答案。前一句提到 人们希望这个钟应该是‘biggest and the best’,这与后 文的句子是对应的。Big 对应 biggest, Keep very good time 与 the best 对应。对 clock 而言,the best 就应该
是时间很准,所以选B。这类题目一般都直接看不出 意思,要通过上下文判断。 4.C解析:本题为判断正误题,而且选的是错误的 选项,应该把每个选项都看过,逐一排除。文中提到 人们写信给 big Ben但并没提到人们希望能收到回信, 所以C选项错误。 5.D解析:本题通过通读二三段可得出答案 (四) 语法精炼 1. One of my was eaten by a dog yesterday 2. Don't touch the machine. It's 3. Hurry up, don't keep your friends r you 4. The ball struck him so hard that he nearly into the water 5. Tom was very when he heard the news 6. I enjoy Shakespeare' s plays 7. March 8th is Day. I will buy something nice for my mother 8. The new aircraft was able to fly over the endless plains Without any
是时间很准,所以选 B。这类题目一般都直接看不出 意思,要通过上下文判断。 4. C 解析:本题为判断正误题,而且选的是错误的 选项,应该把每个选项都看过,逐一排除。文中提到 人们写信给 big Ben 但并没提到人们希望能收到回信, 所以 C 选项错误。 5. D 解析:本题通过通读二三段可得出答案。 (四) 语法精炼 1. One of my ___________ was eaten by a dog yesterday. 2. Don't touch the machine. It's ________________ . 3. Hurry up, don't keep your friends _____________ for you. 4. The ball struck him so hard that he nearly ____________ into the water. 5. Tom was very _____________ when he heard the news. 6. I enjoy ______________ Shakespeare's plays. 7. March 8th is _____________ Day. I will buy something nice for my mother. 8. The new aircraft was able to fly over the endless plains without any ______________
9. He has an talent(天赋) for music 10. Mr. Gilbert asked the doctor when he would to leave the hospital and go home 答案及解析 1. sandwiches解析: sandwich是可数名词 2. dangerous解析: danger的形容词,意思是:危险 地 3. waiting解析:用法与题一中的感官动词类似 4.fell解析:从前文中的 struck推断出应该用过去时 态 5. surprised解析:注意 surprised跟 Surprising的区 别 readin g解析: enjoy doing 7. Women's解析:表示妇女节,固定用法 8. Difficulty解析: difficult的名词 9. amazing 解析:注意 amazing跟 amazed的区别 10. be allowed解析:Mr. Gilbert应该是被允许离开 医院,用被动态。情态动词后用动词原形,所以用be allowed (五) 单项选择 1. Jim usuall home at 5 o'clock every afternoon
9. He has an ______________ talent (天赋) for music. 10. Mr. Gilbert asked the doctor when he would ________________ to leave the hospital and go home. 答案及解析 1. sandwiches 解析:sandwich 是可数名词 2. dangerous 解析:danger 的形容词,意思是:危险 地 3. waiting 解析:用法与题一中的感官动词类似 4. fell 解析:从前文中的 struck 推断出应该用过去时 态。 5. surprised 解析:注意 surprised 跟 surprising 的区 别 6. reading 解析:enjoy doing 7. Women’s 解析:表示妇女节,固定用法 8. Difficulty 解析:difficult 的名词 9. amazing 解析:注意 amazing 跟 amazed 的区别 10. be allowed 解析:Mr. Gilbert 应该是被允许离开 医院,用被动态。情态动词后用动词原形,所以用 be allowed (五) 一、 单项选择 1. Jim usually ____ home at 5 o’clock every afternoon