A.Bangladesh.B.India. C.Indonesia. 答案A 19.What advice is given at the end of the passage? A.Doctors should prescribe medicine for patients as soon as they have sleeping problems. B.Doctors should advise lifestyle changes before prescribing medication C.Doctors should advise changing one's diet before prescribing medication. 答案B 20.What is the passage mainly about? A.Sleeplessness has been linked to many diseases. B.Sleeplessness is becoming an increasing problem in developing countries. C.Anxiety is a major factor in sleeping problems. 答案B 第二部分阅读(共两节,满分50分) 第一节(共15小题:每小题2.5分,满分37.5分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 A All parents have sky-high hopes for their children.We want them to be confident and content.What can parents do to help their kids grow up to lead happy lives?Experts advise: 1.Helping them find their talents.In order to succeed,children need to feel they're good at something.So expose your children to as many interests as possible;then let them choose those they like best. 2.Applauding their achievements.A study found that students whose parents paid attention to their abilities were far more likely to do well in school-and in life-than students whose parents didn't show such support.So celebrate your kids' achievements,no matter how small they are. 3.Praising their efforts.Kids won't always come out on top.Still,they deserve kudos (for trying their best.Ten-year-old April Cutler,for example,has had trouble with math since the second grade."She usually getsC's on her report card,but last year she was determined to get A's and worked hard at it,"says her mom."When the first grading period ended,April was disappointed when she got a B minus in math,"Lucille continues."But my husband and I told her we were very proud that she'd improved.That inspired her to try even harder.She got a B plus for the next period!
A.Bangladesh. B.India. C.Indonesia. 答案:A 19.What advice is given at the end of the passage? A.Doctors should prescribe medicine for patients as soon as they have sleeping problems. B.Doctors should advise lifestyle changes before prescribing medication. C.Doctors should advise changing one’s diet before prescribing medication. 答案:B 20.What is the passage mainly about? A.Sleeplessness has been linked to many diseases. B.Sleeplessness is becoming an increasing problem in developing countries. C.Anxiety is a major factor in sleeping problems. 答案:B 第二部分 阅读(共两节,满分 50 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。 A All parents have sky-high hopes for their children.We want them to be confident and content.What can parents do to help their kids grow up to lead happy lives?Experts advise: 1.Helping them find their talents.In order to succeed,children need to feel they’re good at something.So expose your children to as many interests as possible;then let them choose those they like best. 2.Applauding their achievements.A study found that students whose parents paid attention to their abilities were far more likely to do well in school—and in life—than students whose parents didn’t show such support.So celebrate your kids’ achievements,no matter how small they are. 3.Praising their efforts.Kids won’t always come out on top.Still,they deserve kudos (赞誉) for trying their best.Ten-year-old April Cutler,for example,has had trouble with math since the second grade.“She usually gets C’s on her report card,but last year she was determined to get A’s and worked hard at it,” says her mom.“When the first grading period ended,April was disappointed when she got a B minus in math,” Lucille continues.“But my husband and I told her we were very proud that she’d improved.That inspired her to try even harder.She got a B plus for the next period!
4.Letting them make decisions and mistakes.Making his/her own decisions increases a child's sense of control and builds his/her self-esteem ()And allowing kids to make wrong decisions-so long as doing so won't harm them-helps kids learn from their mistakes 5.Encouraging them to solve their own problems.As they grow,children need practice in communicating,stand ing up for themselves and compromising.One of the best places to learn these skills is at home.So the next time your child runs to you complaining that her brother is blaming her,step back and let them work it out. 21.What is the purpose of the passage? A.To encourage parents to admire their kids. B.To show how to praise kids C.To help kids study harder. D.To give advice on how to help kids become mature. 答案D 解析:推理判断题。根据第一段中的“All parents have sky-high hopes for their children.”及之后的专家建议可知,本文主要就家长应如何帮助孩子成长,让孩子变 得成熟提出了一些建议。 22.What can we learn from the example of April Cutler? A.Praising kids'efforts can help them make greater progress. B.Setting a high goal makes kids feel discouraged C.Solving problems by themselves helps kids feel confident. D.Interest is the best teacher. 答案:A 解析:细节理解题。根据April Cutler所在的第3条的标题Praising their efforts' 以及本段的内容可以看出,表扬孩子的努力有助于他们取得更大的进步。 23.Why should parents allow kids to make mistakes? A.Making mistakes is a normal thing for a kid B.Adults also make mistakes now and then. C.Kids can learn something valuable from their mistakes. D.Making mistakes won't harm kids. 答案C 解析:细节理解题。根据第4条最后的“helps kids learn from their mistakes.”可 知,孩子们可以从错误中学到很多有价值的东西。 B
4.Letting them make decisions and mistakes.Making his/her own decisions increases a child’s sense of control and builds his/her self-esteem (自尊).And allowing kids to make wrong decisions—so long as doing so won’t harm them—helps kids learn from their mistakes. 5.Encouraging them to solve their own problems.As they grow,children need practice in communicating,standing up for themselves and compromising.One of the best places to learn these skills is at home.So the next time your child runs to you complaining that her brother is blaming her,step back and let them work it out. 21.What is the purpose of the passage? A.To encourage parents to admire their kids. B.To show how to praise kids. C.To help kids study harder. D.To give advice on how to help kids become mature. 答案:D 解析:推理判断题。根据第一段中的“All parents have sky-high hopes for their children.”及之后的专家建议可知,本文主要就家长应如何帮助孩子成长,让孩子变 得成熟提出了一些建议。 22.What can we learn from the example of April Cutler? A.Praising kids’ efforts can help them make greater progress. B.Setting a high goal makes kids feel discouraged. C.Solving problems by themselves helps kids feel confident. D.Interest is the best teacher. 答案:A 解析:细节理解题。根据 April Cutler 所在的第 3 条的标题“Praising their efforts” 以及本段的内容可以看出,表扬孩子的努力有助于他们取得更大的进步。 23.Why should parents allow kids to make mistakes? A.Making mistakes is a normal thing for a kid. B.Adults also make mistakes now and then. C.Kids can learn something valuable from their mistakes. D.Making mistakes won’t harm kids. 答案:C 解析:细节理解题。根据第 4 条最后的“...helps kids learn from their mistakes.”可 知,孩子们可以从错误中学到很多有价值的东西。 B